Ekonomická analýza - Palizová, Pavla (2014)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním a hodnocením skutečného stavu a vývoje daného podniku a také jeho srovnáním s odvětvím/konkurencí ve vymezeném časovém období. V teoretické části práce jsou vymezeny vybrané nástroje ekonomické analýzy sloužící ke zhodnocení celkové finančně ekonomické situace a její změny (horizontální a vertikální analýza, bilanční pravidla, analýza poměrových ukazatelů, metody komplexního hodnocení podniku), které jsou následně aplikovány v praktické části práce. Závěrečná část práce obsahuje shrnutí a vyhodnocení výsledků, na jejichž základě jsou vytvořena doporučení pro zlepšení ekonomické výkonnosti podniku.