Ekonomická analýza - Palizová, Pavla; Klečka, Jiří, 1966-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním a hodnocením skutečného stavu a vývoje daného podniku a také jeho srovnáním s odvětvím/konkurencí ve vymezeném časovém období. V teoretické části práce jsou vymezeny vybrané nástroje ekonomické analýzy sloužící ke zhodnocení celkové finančně ekonomické situace a její změny (horizontální a vertikální analýza, bilanční pravidla, analýza poměrových ukazatelů, metody komplexního hodnocení podniku), které jsou následně aplikovány v praktické části práce. Závěrečná část práce obsahuje shrnutí a vyhodnocení výsledků, na jejichž základě jsou vytvořena doporučení pro zlepšení ekonomické výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses