Analýza dopadu ekonomických faktorů na cenu dřeva - Vaněk, Petr; Chytilová, Helena; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce pojednává o vztazích průměrné ceny dřeva a vybraných ekonomických veličin. Popisuje základní problematiku ochodu se dřevem a vývoje jeho ceny. Zkoumá vliv inflace na reálnou hodnotu dřeva i na změny jeho průměrné ceny. Pomocí regresní analýzy určuje veličiny, které působí na průměrnou cenu. Zkoumá také vliv zastoupení jednotlivých sortimentů dřeva na jeho průměrnou cenu. Ukazuje se, že reálná průměrná cena dřeva dlouhodobě klesá. Výrazně roste cena palivového dřeva. Nejvýznamnější dopad na cenu má procentuální poměr exportu ku celkovému množství vytěženého dřeva. Při nárůstu o jeden procentní bod průměrná cena roste o 19,56 Kč za m3.
Vedoucí práce: Helena Chytilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses