Regulace účetnictví ve Španělsku - Kvasnicová, Jana (2014)
Tato bakalářská práce sleduje téma regulace španělského účetnictví malých a středních podniků a společností za účelem přiblížení této tématiky české široké, ale i odborné veřejnosti. Zároveň tato práce poskytuje všeobecné informace o celosvětové regulaci účetnictví pro komparaci a následné potvrzení či vyvrácení hypotézy existence právního formalismu ve Španělském království. S tímto cílem je do práce včleněn i koncepční rámec účetnictví, účetní metody a způsob oceňování, roční účetní závěrka a účtový rozvrh ve formě Všeobecného účetního plánu.