Vliv marketingových výdajů na výsledky vybraného internetového obchodu - Flídrová, Barbora (2014)
Tato práce zkoumá řešení problému měření efektivnosti reklamy. Pomocí ekonometrické analýzy je kvantifikován vliv marketingových nákladů na denní tržby jistého slevového portálu, který poskytl svá data o tržbách, nákladech na marketing i počtu návštěvníků z období od června 2011 do července 2014. Ekonometrická analýza se ukázala být dobře aplikovatelnou metodou pro měření výsledků reklamy, obě exogenní nákladové proměnné se ukázaly být významné a byl potvrzen jejich pozitivní vliv na denní tržby. Výsledky analýzy umožnily slevovému portálu optimalizovat marketingový mix efektivnější spotřebou marketingového rozpočtu.