Víra a kriminalita - Ševčík, Jan; Kovanda, Lukáš, 1980-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce analyzuje vztah počtu věřících křesťanů a kriminality. Testuje se v ní hypotéza, podle které existuje negativní vliv počtu věřících na počet trestných činů. Tento vliv je zkoumán na sedmi kategoriích kriminality: vraždy, znásilnění, úmyslné ublížení na zdraví, vloupání, krádeže, loupeže a celková kriminalita. Data použitá v modelu jsou z roku 2011, kdy proběhlo sčítání lidu. Pomocí metody nejmenších čtverců analyzuje 14 krajů České republiky. Negativní vliv se ukázal jako statisticky významný u vloupání a celkové kriminality.
Vedoucí práce: Lukáš Kovanda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses