Forenzní audit a korupční jednání farmaceutických společností - Chuchvalcová, Lucie; Dvořáček, Jiří, 1947-; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá protikorupčním auditem prováděným forenzním auditorem. V první části je definován forenzní audit a popsány vlastnosti, který by měl mít forenzní auditor. Další část se zabývá českou i zahraniční legislativou pokrývající korupci (včetně FCPA, UK Bribery Act). Práce vysvětluje základy teorie podvodů, roztřídění podvodů v tzv. strom podvodu, hlavně s důrazem na zařazení korupce a vysvětlení různých korupčních schémat a vysvětlení, proč je korupce riziková. Praktická část se soustředí na téma korupčního jednání farmaceutických společností. Jsou vysvětlena ta specifika podnikání farmaceutických společností, která jsou významná v souvislosti s korupčním rizikem. Závěrem je uveden příklad, jak by v praxi probíhal protikorupční audit ve farmaceutické společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses