Stanovení hodnoty podniku Hollandia Karlovy Vary a.s. - Teimlová, Magdaléna (2014)
Práce oceňuje společnost Hollandia Karlovy Vary s.r.o. k 20.8.2014. Práce obsahuje strategickou analýzu s popsaným vnitřním a vnějším potenciálem na základě kterého byl předpovězen vývoj trhu a společnosti. Dále práce obsahuje finanční analýzu a srovnání v rámci odvětví. Poté byl sestaven finanční plán a z něj volně peněžní toky. Následuje samotné ocenění pomocí metody FCFF. Hodnota druhé fáze se stanovena pomocí Gordonova růstového modelu i parametrického vzorce.