Médiá verejnej služby - komparácia Českej televize a Rozhlasu a televízie Slovenska - Zeman, Martin; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Slovenská a Česká televízia oslavovali v roku 2013 šesťdesiat rokov od svojho založenia. Väčšinu z tohoto obdobia strávili tieto dve, v súčasnej dobe samostatné inštitúcie v rámci jednej organizácie - Československej televízie. S rozdelením Československa došlo aj k rozdeleniu týchto dvoch inštitúcií. Obe museli podstúpiť transformáciu zo štátnej televízie na médium verejnej služby. Tento proces mal svoje negatívne stránky, pretože snaha rôznych záujmových skupín vplývať na vysielateľa bola zjavná. Napriek tomu z oboch inštitúcií vznikli silné a dôveryhodné médiá. Diplomová práca skúma médiá verejnej služby v kontexte teoretického rámca. Následne opisuje doterajší vývoj oboch inštitúcií verejnej služby, porovnáva spôsob ich financovania, legislatívu týkajúcu sa práve mediálnej oblasti, sledovanosť týchto staníc a akým spôsobom vytvárajú spomínanú verejnú službu. Hlavnou metódou práce je analýza a komparácia.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses