Analýza kolektivních systémů a jejich možné dopady na fotovoltaiku - Karasová, Markéta; Geuss, Erik, 1963-; Branžovský, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce se zabývá kolektivními systémy, které od loňského roku řeší likvidaci solárních panelů nově zařazených mezi elektrozařízení podléhající zpětnému odběru a pokouší se odpovědět na otázku, zda jejich nastavení zabezpečí v budoucnu bezproblémovou likvidaci a zpětný odběr. Největší vlna likvidace panelů se očekává v horizontu 15 -- 20 let. Provozovatelé a výrobci mají zákonem stanovenou novou povinnost odvádět poplatek za každý jeden kilogram solárního panelu. Zkoumanou otázkou je funkčnost nastavení kolektivních systémů a také komparativní analýza kolektivních systémů řešící likvidaci solárních panelů a ostatní elektrozařízení. Dále je provedeno dotazníkové šetření a zpracováné závěry dle jednotlivých dotčených skupin (provozovatelé kolektivních systémů, provozovatelé FV elektráren, zákonodárci, veřejnost) a představena analýza systému.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses