Audit roční účetní závěrky - Krejčí, Filip (2011)
Diplomová práce se zabývá auditem roční účetní závěrky. Řeší českou legislativu, která určuje pravidla pro vypracování závěrky a její obsah a formu. Popisuje také situace, kdy lze využít pravidel mezinárodních účetních standardů. Vysvětluje regulaci auditorské činnosti v České republice a nároky, které jsou kladeny na auditorskou profesi. Analyzuje také proces přípravy účetní jednotky na závěrku a auditorské postupy od přijetí zakázky až po vydání výroku. Praktická část podrobuje auditu reálnou účetní závěrku nejmenované firmy.