Ranking podniků v ČR - Vokřál, Richard; Neumaierová, Inka, 1960-; Seinerová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce má za cíl sestavit žebříčky nejúspěšnějších společností v České republice. Nejprve je představen pojem ranking a již existující žebříčky, zejména "100 nejvýznamnějších firem ČR". Pro hodnocení a následné seřazení firem je využita obsáhla databáze Albertina, kde se nachází velké množství účetních závěrek. Jako kritéria pro ranking podniků jsou využity tržby, index tržeb a index IN05. Pomocí absolutní výše tržeb v roce 2012 je určeno 100 podniků s největší silou na trhu. Těchto 100 podniků označených jako TOP100 je dále ohodnoceno dle indexu tržeb. Tento index ukazuje relativní změnu tržeb mezi lety 2012 a 2007. Je tak možné analyzovat vývoj společností v době hospodářské krize. Třetí žebříček ukazuje pořadí dle indexu IN05, a tedy dle schopnosti pravděpodobně tvořit kladnou hodnotu pro vlastníky a investory.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses