Mikrofinancie ako ekonomický nástroj v boji s chudobou - Pališinová, Marianna (2013)
Napriek veľkému pokroku v boji s chudobou, ostáva chudoba stále aktuálnym problémom rozvojového sveta. Veľké finančné prostriedky posielané do najmenej rozvinutých krajín sa stávajú predmetom kritiky. V 70. rokoch zažilo svoj boom mikrofinancovanie. Mikrofinancovanie, ktoré je vnímané ako jeden z účinných nástrojov v boji s chudobou, je založené na poskytovaní finančných služieb chudobným. Práca sa zaoberá chudobou a prístupmi k jej riešeniu, ďalej rozoberá mikrofinancie, analyzuje ich prínos a problémy v boji s chudobou a poskytuje prehľad súčasného stavu mikrofinančného investičného odvetvia.