Mikrofinancie ako ekonomický nástroj v boji s chudobou - Pališinová, Marianna; De Castro, Tereza; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Napriek veľkému pokroku v boji s chudobou, ostáva chudoba stále aktuálnym problémom rozvojového sveta. Veľké finančné prostriedky posielané do najmenej rozvinutých krajín sa stávajú predmetom kritiky. V 70. rokoch zažilo svoj boom mikrofinancovanie. Mikrofinancovanie, ktoré je vnímané ako jeden z účinných nástrojov v boji s chudobou, je založené na poskytovaní finančných služieb chudobným. Práca sa zaoberá chudobou a prístupmi k jej riešeniu, ďalej rozoberá mikrofinancie, analyzuje ich prínos a problémy v boji s chudobou a poskytuje prehľad súčasného stavu mikrofinančného investičného odvetvia.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses