Úloha neziskových organizací při řešení nezaměstnanosti - Fišar, Milan; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tématem diplomové práce je role neziskového sektoru při řešení nezaměstnanosti. V první části práce dává do souvislosti důsledky nezaměstnanosti s činností neziskových a poukazuje tak na jejich důležitost při zmírňování důsledků nezaměstnanosti a také vliv neziskových organizací na zvyšování zaměstnanosti a zaměstnatelnosti. V další části opět pomocí příkladů z praxe nastiňuje možnosti spolupráce mezi neziskovým sektorem a veřejnou správou a dává čtenáři možnost zjistit, jaký prostor vytváří státní politika zaměstnanosti neziskovému sektoru v této oblasti. Třetí část se zaměřuje na statistická data o nezaměstnanosti v ČR a potom podrobněji na Kraj Vysočina. Závěrečná část potom blíže popisuje činnost organizace Fokus Vysočina a několik dalších příkladů činnosti sociálních firem v Kraji Vysočina. Závěr shrnuje poznatky a dává i doporučení pro další zlepšení.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses