Komparace spotřebního chování v ČR a v Anglii - Petrášková, Marcela (2013)
Tato diplomová práce porovnává spotřební chování v České republice a v Anglii. Práce je rozdělena do 4 částí, z nichž první dvě jsou zaměřeny na teoretické znalosti a souvislosti mezi marketingem a teorií spotřebního chování. Popsán je také proces marketingové segmentace a základní modely spotřebního chování. Třetí kapitola charakterizuje obě země z historického, demografického, ekonomického a kulturního hlediska. Praktickou část tvoří vlastní výzkum nákupního a spotřebního chování se zaměřením na trh potravin, který byl proveden mezi českými a anglickými spotřebiteli formou online dotazníků.