Podnikatelský záměr - Hlobilová, Daniela (2014)
Tato diplomová práce se zabývá podnikatelským záměrem. Tento záměr se týká ekonomicko-správní firmy se zaměřením především na bytová družstva, společenství vlastníků a fyzické osoby vlastnící nemovitost s více byty. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí - teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá především problematikou podnikání a zásadami správné tvorby podnikatelského plánu, v praktické části je poté vytvořen konkrétní podnikatelský plán. Součástí podnikatelského plánu je základní popis tohoto podnikání, klíčové osobnosti, popis produktu, analýza trhu, marketing, finanční a realizační plán, provozní informace, SWOT analýza, analýza rizik a zhodnocení. Tento podnikatelský plán slouží především pro interní účely, je nástrojem pro plánování podnikání a podkladem pro rozhodovací proces. Nebude předkládán bance ani jiným investorům, jelikož zdroje financování budou vlastní.