K hospodářskému a sociálnímu vývoji Velké Británie a k proměnám britské společnosti ve dvacátých letech 20. století - Pokorná, Adéla (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje sociálních tříd ve Velké Británii ve dvacátých letech 20. století v souvislosti se změnami v hospodářství a politice. Toto období je ohraničeno poválečnou hospodářskou recesí a celosvětovou hospodářskou krizí, mezi tím nastalo období uvolnění a růstu. První část práce analyzuje hospodářský a politický vývoj země, především střídání politických stran u moci a následnou hospodářskou politiku. Druhá část se věnuje změnám životní úrovně pracující, střední a vyšší třídy. Důraz je kladen na oblast bydlení, zdravotnictví a trávení volného času. V souvislosti se změnami v politice je rozebrána změna vlivu nejvyšší třídy. Poslední část práce je věnována změnám v praktikování víry a postavení veteránů a žen ve společnosti.