Ocenění společnosti Kofola a.s. - Burešová, Karolína (2013)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti Kofola a.s. k 1. 1. 2013. Hledáme objektivizovanou hodnotu podniku, která by mohla být podkladem pro jednání o jeho tržní ceně. Ocenění bude provedeno na základě výnosové metody, prostřednictvím dvoufázového modelu diskontovaných cash flow ve variantě Free cash flow to the firm. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoreticko-metodologická, teoreticky vymezuje celý proces a postup ocenění podniku, v druhé části nashromážděné poznatky prakticky aplikujeme.