Profesionální kariéra žen - Khosroshvili, Kristine; Hubinková, Zuzana, 1971-; Franková, Emilie, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce "Profesionální kariéra žen ve vybraných zemích" je věnována mladým ženám, které svůj čas chtějí věnovat jak domácnosti, tak i práci. Tato diplomová práce by měla ženám ukázat možné překážky a způsoby jejich překonávání. Teoretická část této diplomové práce obsahuje teoretický rozbor problematiky týkající se kariéry žen. Tato část je věnována kariéře žen a důležitým pojmům, jako např. kariéra a gender a také faktory ovlivňující pracovní dráhu žen. Druhá část diplomové práce je praktická a obsahuje kvalitativní výzkum o profesionální kariéře žen z České republiky, Ruska a Gruzie. Cílem výzkumu bylo zjistit, co motivovalo ženy pracovat a postupovat v kariérním růstu. Co překáželo anebo i v současné době překáží v jejich profesionálním růstu, jak spojují práci a soukromý život. Na závěr diplomové práce jsou uvedené doporučení ženám začínajícím svou profesní dráhu v podobě strategie skloubení práce a soukromého života.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses