Skotsko v rámci světového trhu cestovního ruchu - Brabcová, Lucie; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
První kapitola se zabývá vymezením základních pojmů v cestovním ruchu a popisuje jednotlivé předpoklady země pro cestovní ruch. Přibližuje ekonomické dopady plynoucí z cestovního ruchu. Druhá kapitola nahlíží na Skotsko z historického, politického a také ekonomického hlediska. Ve třetí kapitole jsou zkoumány lokalizační a realizační předpoklady Skotska pro rozvoj cestovního ruchu. Čtvrtá kapitola se věnuje cestovnímu ruchu Skotska v mezinárodním srovnání na základě statistických dat. Pátá kapitola se zabývá dotazníkovým šetřením, které by mělo pomoci zjistit, proč se čeští turisté rozhodují cestovat do Skotska a zda vůbec. Poslední kapitola pak shrnuje a hodnotí výsledky dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses