Pracovní pozice konzultanta a kompetenční model v agentuře práce - Teřlová, Lucie (2014)
Diplomová práce má za cíl specifikaci pracovních činností pozice temporary konzultanta v agentuře práce a úpravu kompetenčního modelu pro tuto pozici. Teoretická část popisuje základní teoretická východiska práce a pracovních činností, teorii kompetencí a tvorby kompetenčních modelů. Díky znalosti interních procesů v konkrétní agentuře diplomová práce využívá interní zdroje společnosti k analýze současného stavu pozice temporary konzultant. Za pomocí dotazníku a rozhovorů byla zjištěna specifika pracovních činností temporary konzultanta, které se staly základem pro úpravu stávajícího kompetenčního modelu pro tuto pozici. Práci doplňují závěrečná doporučení pro zefektivnění správného výběru, hodnocení a rozvoji zaměstnanců pro tuto pozici.