Získávání a výběr do trainee programů a stáží - Šimon, Martin (2014)
Diplomová práce se zabývá tématem, jak získat praxi při studiu a jak se uchytit ve velké firmě po ukončení studia. Jejím cílem je provést analýzu získávání a výběru do trainee programů. Součástí práce je metodologický aparát, který vymezuje základní pojmy diplomové práce a zároveň vytváří podklad pro praktickou část. Praktická část analyzuje Trainee program ve společnosti Vodafone Czech Republic a.s., kde využívá analýzy výzkumu mezi současnými účastníky tohoto programu. Předmětem rozboru jsou výhody a nevýhody takového programu a popis toho, jak probíhá výběrové řízení, a návod, jak být úspěšný. Další krokem v praktické části je poodkrytí dalších možností získání praxe pomocí stáží ve dvou velkých společnostech. Tato práce poskytuje návod pro vysokoškolské studenty a absolventy k zorientování se v oblasti této problematiky a k usnadnění absolvování výběrového řízení do těchto forem získávání praxe.