Vymáhání pohledávek s vazbou na pojištění EGAP - Zemková, Hana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem diplomové práce je představit úlohu České exportní banky a Exportní a garanční pojišťovací společnosti v rámci proexportní politiky České republiky. Práce si dále klade za cíl analyzovat rizika a negativní dopady na úvěry poskytované se státní podporou. První kapitola se zabývá exportní strategií ČR a rolí ČEB. Druhá kapitola podává přehled o základních principech pojišťování se státní podporou. Obsahem třetí kapitoly je analýza rizikových aspektů ve financování se státní podporou a řízení rizik v ČEB. Čtvrtá kapitola uvádí možnosti řešení problematických pohledávek. V poslední kapitole je rozebrán obchodní případ z portfolia ČEB.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses