Segmentace trhu tabulkových čokolád u studentů - Popelková, Renata (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je nalézt diference, resp. podobnosti mezi studenty, kteří konzumují tabulkové čokolády, a na základě odlišností poznat, odkrýt a charakterizovat různé tržní segmenty. Dílčím cílem práce je postihnout mediální chování studentů, jež konzumují tabulkové čokolády, a poskytnout marketingová doporučení ohledně všech odkrytých skupin spotřebitelů. První část diplomové práce se zabývá teorií segmentace spotřebitelských trhů, ze které se vychází v praktické části. Analytická část práce se zaměřuje na hlavní charakteristiky českého trhu čokolád a analýzu primárních a sekundárních dat. Na základě zjištěných údajů je následně provedena segmentace trhu tabulkových čokolád. Výsledkem práce je odkrytí čtyř segmentů a postihnutí jejich mediálního chování. V závěru práce jsou uvedena marketingová doporučení ohledně všech identifikovaných segmentů.