Segmentace trhu tabulkových čokolád u studentů - Popelková, Renata; Zadražilová, Dana, 1958-; Izera, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je nalézt diference, resp. podobnosti mezi studenty, kteří konzumují tabulkové čokolády, a na základě odlišností poznat, odkrýt a charakterizovat různé tržní segmenty. Dílčím cílem práce je postihnout mediální chování studentů, jež konzumují tabulkové čokolády, a poskytnout marketingová doporučení ohledně všech odkrytých skupin spotřebitelů. První část diplomové práce se zabývá teorií segmentace spotřebitelských trhů, ze které se vychází v praktické části. Analytická část práce se zaměřuje na hlavní charakteristiky českého trhu čokolád a analýzu primárních a sekundárních dat. Na základě zjištěných údajů je následně provedena segmentace trhu tabulkových čokolád. Výsledkem práce je odkrytí čtyř segmentů a postihnutí jejich mediálního chování. V závěru práce jsou uvedena marketingová doporučení ohledně všech identifikovaných segmentů.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses