Komparácia proexportnej podpory MSP v Českej republike a Nemecku - Bellová, Barbora; Taušer, Josef; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom tejto diplomovej práce je komplexne zhodnotiť a porovnať systém proexportnej podpory malých a stredných podnikov v Českej republike a Nemecku. Jadrom práce je posledná kapitola, ktorá nadväzuje na teoretický základ a zhodnotenie jednotlivých systémov proexportnej podpory v predošlých kapitolách. Komparácia je založená na teoretickom porovnaní inštitucionálneho a inštrumentálneho rámca podpory exportu MSP v oboch krajinách a na prípadovej štúdii zameranej na možnosti využitia podpory českým inovatívnym mikropodnikom s veľkým exportným potenciálom. Záver kapitoly obsahuje zhodnotenie prípadovej štúdie a odporúčania pre proexportnú podporu malých a stredných podnikov v Českej republike.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses