Sociální pojištění v České republice a ve Španělsku - Marešová, Petra; Chvátalová, Iva; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá sociálním pojištěním v České republice a ve Španělsku. První kapitola je úvodem do problematiky sociálního zabezpečení. Druhá kapitola popisuje prameny práva sociálního zabezpečení. Třetí kapitola se zabývá českým sociálním pojištěním, čtvrtá španělským. Pátá kapitola se věnuje komparaci systémů sociálního pojištění. Cílem bakalářské práce je porovnání sociálního pojištění v České republice a ve Španělsku a navržení možných změn právních úprav, které se v návaznosti na komparaci nabízí.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses