Didaktická analýza výuky ekonomických témat na gymnáziích - Märzová, Monika; Králová, Alena, 1958-; Dvořáček, Jiří, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce upozorňuje na nutnost a význam ekonomické gramotnosti pro život člověka v dnešním světě a zároveň poukazuje na nedostatky ve výuce ekonomických témat na gymnáziích. Na základě rozboru kurikulárních dokumentů práce definuje hlavní problémy, které jsou následně potvrzeny a upřesněny detailní analýzou reálného stavu výuky ekonomických témat na reprezentativním vzorku gymnázií z celé České republiky. V kontextu ideových východisek a praktických poznatků plynoucích z výzkumu přichází tato diplomová práce s řešením v podobě vyčlenění ekonomických témat do samostatného předmětu, pro který zároveň vytváří dvě možné varianty tematického plánu společně s dalšími didaktickými doporučeními.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses