Specifika strategické analýzy pro účely výnosového ocenění zemědělských podniků - Hanzl, Jiří; Brabenec, Tomáš; Jakoubek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem práce je na základě analýzy odvětví zemědělské prvovýroby a hospodaření zemědělských podniků identifikovat specifické oblasti strategické analýzy a možnosti jejich zpracování. Základní odlišnosti vycházejí z vlastnosti odvětví. Mezi hlavní faktory, které je potřeba zohlednit, patří vliv přírodních podmínek, struktura produkce, tržní uspořádání a schopnost podniku získat půdu jako základní výrobní faktor. V práci je dále navrhnut postup odhadu tržeb podniku založený na metodě sestavování podnikových rozpočtů. Je představen mikroekonomický model a tři možné postupy sestavení plánu tržeb. Základem modelu je analýza výrobního potenciálu podniku. Výsledky navrhovaných postupů jsou porovnávány na modelovém příkladu.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses