Podnikové kombinace v ČR - Rychtaříková, Jana; Buus, Tomáš, 1977-; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomní práce se věnuje právním a daňovým aspektům podnikových kombinací v České republice. Postupně rozebírá jednotlivé varianty podnikových kombinací z hlediska jejich procesní náročnosti a daňových povinností. Nejprve představuje definiční pojetí termínu podnikové kombinace a souvisejících pojmů ve světle nové soukromoprávní úpravy. Dále jsou v rámci úvodní kapitoly popsány základní rozdíly mezi jednotlivými kombinacemi, které jsou dokresleny názornými schématy. V následujících částech práce jsou prezentovány přeměny obchodních korporací, tj. fúze, rozdělení a převod jmění na společníka. Poté se práce zabývá koupí obchodního závodu, vkladem závodu, nabytím rozhodujícího podílu a výměnou podílů. Poslední kapitola ještě před závěrečným shrnutím zdůrazňuje některé základní rozdíly mezi kombinacemi.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses