Plánování a hodnocení komunikační strategie v prostředí sociálních médií - Šulc, Miroslav (2014)
Práce se zabývá problémem, jak vytvořit efektivní strategii pro prostředí online sociálních médií a jak ji vyhodnotit. Teoretická část práce postupuje od postupné definice oblasti sociálních médií, jejich přechodu do online prostředí, stručného popisu historického vývoje až po strategické přístupy marketingu, které jsou pro toto pole specifické. Praktická část se skládá z analýzy několika případových studií a následně i skutečné kampaně realizované autorem pro e-shop JustHappy.cz. Závěrem práce je pak syntéza zjištěných poznatků a návrh postupu přípravy strategie. Ten je členěn do několika na sebe navazujících bodů a má poskytnout čtenáři návod, jak postupovat v případě realizace vlastního projektu v prostředí online sociálních médií.