Ekonomická analýza vybraného podniku - Zigo, Michal (2014)
Diplomová práca je zameraná na ekonomickú analýzu spoločnosti Pivovar Svijany, a.s., ktorá hodnotí jej finančnú pozíciu pomocou základných nástrojov finančnej analýzy ako horizontálna a vertikálna analýza, sústava paralelných a pyramidálnych ukazovateľov; ďalej pomocou bonitných a bankrotných modelov, ekonomického normálu, ekonomickej pridanej hodnoty, a to v časovom horizonte piatich rokov. Teoreticko-metodologická časť pojednáva jednak o ekonomickej analýze a jej nástrojoch pre hodnotenie finančnej pozície a ďalej vymedzuje použité aparáty hodnotenia. Praktická časť zahŕňa popis analyzovaného podniku a aplikáciu metód ekonomickej analýzy. V závere sú zhodnotené výsledky a vyslovené odporúčania pre ďalší pozitívny vývoj spoločnosti.