Ekonomická analýza vybraného podniku - Zigo, Michal; Klečka, Jiří, 1966-; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práca je zameraná na ekonomickú analýzu spoločnosti Pivovar Svijany, a.s., ktorá hodnotí jej finančnú pozíciu pomocou základných nástrojov finančnej analýzy ako horizontálna a vertikálna analýza, sústava paralelných a pyramidálnych ukazovateľov; ďalej pomocou bonitných a bankrotných modelov, ekonomického normálu, ekonomickej pridanej hodnoty, a to v časovom horizonte piatich rokov. Teoreticko-metodologická časť pojednáva jednak o ekonomickej analýze a jej nástrojoch pre hodnotenie finančnej pozície a ďalej vymedzuje použité aparáty hodnotenia. Praktická časť zahŕňa popis analyzovaného podniku a aplikáciu metód ekonomickej analýzy. V závere sú zhodnotené výsledky a vyslovené odporúčania pre ďalší pozitívny vývoj spoločnosti.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses