Český důchodový systém a jeho reformy očima studentů VŠE v Praze. - Hellerová, Lenka (2014)
Diplomová práce se zabývá dvěma penzijními reformami, které proběhly v České republice mezi roky 2011až 2013. První část je věnována analýze hlavních změn v důchodovém systému po obou reformách včetně jejich dopadu na občany. Základem druhé části je výzkum studentů Vysoké školy ekonomické v Praze, zaměřený na jejich znalosti, využití a názory v oblasti současného penzijního systému. Třetí část práce si klade otázku, zda je současný důchodový systém spravedlivý a nastiňuje jeho alternativní formy.