Dostupnost sociální péče a služeb v Pardubickém kraji - Šmerdová, Martina; Kouřilová, Jana, 1960-; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je zkoumat a zmapovat dostupnost sociálních služeb v Pardubickém kraji se zaměřením na okres Svitavy. Práce nejprve popisuje teoretická východiska systému sociálních služeb, zejména pak jejich historický vývoj, typologii, způsob financování a problematiku komunitního plánování. Druhá část se již zaměřuje na konkrétní sociální služby v kraji. Za pomoci veřejně dostupných dat v kombinaci s interními daty Krajského úřadu v Pardubicích, Městského úřadu ve Svitavách a telefonického dotazování, byla provedena analýza dostupnosti sociálních služeb. Po zohlednění rozsahu, formy a kapacit jednotlivých služeb, práce dochází k závěru, že sociální služby jsou v okrese Svitavy poskytovány v dostatečné míře, nicméně ne v celém okrese je o tyto služby zájem.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses