Analýza aktivit film-friendly regionů s důrazem na situaci v ČR - Rymešová, Hana (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou filmových kanceláří -- organizací, které na jedné straně usilují o přilákání audiovizuálních produkcí do místa jejich působení, na straně druhé propagují svou destinaci prostřednictvím audiovizuálních děl. Představeny jsou obecné principy jejich fungování, které jsou následně demonstrovány na konkrétních příkladech úspěšných filmových kanceláří na světové a evropské scéně. Zvláštní důraz je přitom kladen na mechanismy finanční podpory, v evropském prostředí zejména na systém regionálních filmových fondů. Stěžejní část práce sleduje její hlavní cíl, tedy zanalyzování stavu, dosavadních činností, konkrétních projektů a plánů regionálních filmových kanceláří v České republice, které u nás v posledních letech vznikají díky společné iniciativě národní filmové kanceláře -- Czech Film Commission a České centrále cestovního ruchu -- CzechTourism. Konkrétně se jedná o tyto kanceláře: FILM OSTRAVA!!!, East Bohemia Film Office, Jeseníky Film Office, Filmová kancelář jižní Čechy, Broumovsko Film Office, Bohemian Paradise Film Office, Zlín Region Film Office, South Moravia Film Office. Mezi film-friendly regiony je dále zařazen Karlovarský kraj a Kutná Hora.