Tuzemské a zahraniční transfery územních samosprávných celků v konkrétních podmínkách obce Jedomělice - Krausová, Lucie (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou transferů ve veřejném sektoru se zaměřením na obce. V teoretické části práce je charakterizována veřejná správa a územní samosprávné celky, především jejich postavení a důvody vzniku. Dále se zabývá zařazením transferů ve finančním systému územní samosprávy a jejich účtováním podle platné právní úpravy České republiky. Druhá část práce je zaměřena na vybranou dotaci v konkrétní obci. Tato část přibližuje proces získání dotace a její zařazení ve výkazech obce.