Tuzemské a zahraniční transfery územních samosprávných celků v konkrétních podmínkách obce Jedomělice - Krausová, Lucie; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou transferů ve veřejném sektoru se zaměřením na obce. V teoretické části práce je charakterizována veřejná správa a územní samosprávné celky, především jejich postavení a důvody vzniku. Dále se zabývá zařazením transferů ve finančním systému územní samosprávy a jejich účtováním podle platné právní úpravy České republiky. Druhá část práce je zaměřena na vybranou dotaci v konkrétní obci. Tato část přibližuje proces získání dotace a její zařazení ve výkazech obce.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses