Pojištění sportovců v České republice - Bočková, Marie (2014)
Tato práce se zabývá témat pojištění sportovců v České republice a to především pojištěním úrazovým. Cílem práce je zmapovat situaci na pojistném trhu z pohledu společností, které v mnohých případech nabízejí komplexní služby sportovcům, včetně sponzoringu, managementu a finančního poradenství. První část obsahuje teoretický základ, včetně vymezení základních pojmů pro danou oblast. V druhé části jsou pak představeny jednotlivé zkoumané společnosti a následně pak porovnány jejich nabídky úrazového pojištění pro sportovce.