Podnikohospodářský pohled na tuzemský bankovní sektor a posouzení postavení "velké trojky" - Vágner, Jan; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Již dlouhá léta je bankovní sektor a finančnictví obecně v České republice vnímán jako vysoce profitabilní a zdravé podnikatelské odvětví. Při bližším pohledu však v současnosti pozorujeme na trhu řadu změn, příležitostí a hrozeb, které mohou mít na stabilitu celého bankovního systému i všech hráčů na trhu významný dopad. Tato diplomová práce si proto klade za cíl provedení podnikohospodářské analýzy tuzemského bankovního trhu a tří největších tržních hráčů v kontextu aktuálních tržních podmínek a provedení jejich zhodnocení ve vztahu k možnému budoucímu vývoji. K dosažení těchto cílů bude využito nejen metodického aparátu finanční a ekonomické analýzy, uzpůsobeného specifikům finančních institucí, ale také rozboru některých neméně důležitých nefinančních měřítek. Z podstaty tedy půjde o pohled na banku optikou managementu (či controllingu) nikoli pouze o technický pohled bankovnictví (či regulatorní).
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses