Význam lidských zdrojů v regionálním rozvoji Libereckého kraje - Štěpánová, Daniela; Měrtlová, Libuše; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá lidskými zdroji v Libereckém kraji. Cílem práce je na základě analýzy trendů vývoje a současného stavu na trhu práce v Libereckém kraji v porovnání s ostatními regiony NUTS III v České republice a na základě vlastního šetření vyvodit návrhy a doporučení na zaměření regionální politiky v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji. Práce je členěna do pěti částí. První část definuje základní teoretické pojmy a východiska v oblasti trhu práce, lidských zdrojů, regionální politiky a regionálního rozvoje. Druhá část přináší analýzu vývoje lidských zdrojů v České republice od roku 1989 a také základní informace o politice zaměstnanosti. Třetí část se věnuje regionální politice a regionálním rozvoji v Evropské unii a v České republice. Ve čtvrté, klíčové části, se práce zaměřuje na charakteristiku Libereckého kraje v porovnání s ostatními regiony NUTS III. Jsou zde vyhodnoceny dotazníková šetření u zaměstnavatelů a obyvatel Libereckého kraje. Pátá část práce přináší přehled regionálních projektů v Libereckém kraji s cílem snížení nezaměstnanosti. V Závěru práce jsou vyvozeny návrhy a doporučení na zaměření regionální politiky v Libereckém kraji.
Vedoucí práce: Libuše Měrtlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses