Vývoj ústřední a státní správy od roku 1868 - Schmied, Petr; Matula, Miloš; Grospič, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Obsahem této diplomové práce je analýza vývoje ústřední státní správy na území dnešní České a Slovenské republiky v letech 1868 -- 1993. V daném období proběhlo mnoho státních a politických změn, proto práce obsahuje i politický a společenský vývoj. Cílem práce je zjistit, zda má státní uspořádání a politická reprezentace vliv na podobu státní správy. Práce vychází z analýzy zákonů, které utvářely systém státní správy, a odborných publikací.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses