Skladová logistika společnosti Schneider Electric ČR - Šornová, Martina (2014)
Mezi oblasti, které stojí v popředí zájmů při úvahách o hledání úspor a růstu efektivity podniku, se řadí řízení oběžných aktiv, konkrétně zásob. Podniky si uvědomují důležitost zásob pro svoji činnost, ale také si jsou vědomy nákladů, které jsou se zásobami neodmyslitelně spjaty. Podniky proto hledají optimální výši skladových zásob s ohledem na existenci těchto dvou protichůdných faktorů a postupným zlepšováním své zásobovací a skladové logistiky se snaží snížit jejich nákladovost.