Třeboňská rybniční soustava jako součást kulturní krajiny a významný atraktor cestovního ruchu - Votavová, Martina; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá rozvojem cestovního ruchu v chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. Problematikou rozvoje tohoto území je konflikt mezi podnikatelským rozvojem, charakterizován cestovním ruchem a rybníkářskou činností, na straně jedné a ochranou přírody a krajiny na straně druhé. Tato práce se snaží dokázat, že tyto složky mohou vzájemně spolupracovat a doplňovat se. V teoretické části jsou obsaženy poznatky týkající se cestovního ruchu, ochrany přírody a krajiny a udržitelného rozvoje. Praktická část se zaměřuje konkrétně na CHKO Třeboňsko a s přihlédnutím k příkladům ze zahraničí navrhuje různé programy rozvoje šetrného turismu s využitím třeboňské rybniční soustavy.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses