Stáří financované dávkami z důchodových pilířů - Pulkrabová, Markéta; Radová, Jarmila; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá důchodovým systémem České republiky se zaměřením na systém důchodového pojištění a systém důchodového spoření. Východiskem celé práce je teoretický popis klasifikačních kritérií důchodových systémů. V práci je dále zpracován historický vývoj důchodových systémů na našem území od jejích úplných počátků až do dnešní doby. Největší pozornost je věnována období první republiky a období od roku 2011 do současnosti. Stěžejní část práce se soustředí na analýzu systému důchodového pojištění a důchodového spoření a je orientována především na poskytnutí informací o fungování těchto systémů. Praktická část práce se věnuje výpočtům důchodů plynoucích právě z prvního a z druhého důchodového pilíře a dále se zjišťuje, zda vstup do druhého důchodového pilíře bude mít pozitivní vliv na celkovou výši vyplácených důchodových dávek.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses