Porovnání základních demografických charakteristik internetové a reálné populace v ČR od roku 2005 - Hříchová, Vendula; Langhamrová, Jitka, 1958-; Fučíková, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zaměřuje na vývoj internetové populace České republiky od roku 2005 až po současnost. V populaci dochází k poklesu porodnosti, snižování počtu sňatků a zvyšování naděje na dožití. Internetová populace naopak neustále narůstá a intenzita používání internetu se zvyšuje. Práce porovnává internetovou populaci s reálnou populací v základních demografických znacích jako je věk, pohlaví, vzdělání anebo regionální rozložení. Pomocí Box-Jenkisovy metodologie předpovídá blízký vývoj velikosti internetové populace mužů a žen. V současné době jsou více na internetu zastoupeni muži, ale žen v průběhu let stále přibývá a lze předpokládat, že muže v blízké době i překonají.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses