Získávání a výběr zaměstnanců a členů orgánů a výborů České exportní banky, a.s. - Bartošíková, Andrea; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Kebrdlová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Získávání a výběr zaměstnanců jsou jedním z procesů personálních činností ve společnosti. Správné nastavení tohoto procesu pomáhá společnosti nalézt kvalitního zaměstnance s potřebnými kvalifikačními a osobnostními předpoklady. Nastavení procesu vychází ze strategie společnosti, strategie řízení lidských zdrojů a strategie získávání a výběru zaměstnanců. Podpora vedení při jeho nastavení a následné správné aplikaci je významnou pomocí a motivací. Autorka v diplomové práci definuje nový proces získávání a výběru v konkrétní společnosti -- České exportní bance, a.s. -- s cílem jeho optimálního nastavení v rámci všech povinných požadavků a potřeb. Práce je zaměřena na získávání a výběr zaměstnanců, členů představenstva, členů dozorčí rady a členů výboru pro audit. Primárními vstupy při nastavení procesu byly interní materiály a zdroje a vlastní vstupy autorky práce, které nabízí a doporučují další možnosti a směry, kterými by se banka měla v rámci nového procesu získávání a výběru ubírat, aby získávala kvalitní zaměstnance na současném trhu práce. Sekundárními vstupy byly legislativní a regulatorní požadavky České republiky a Evropského orgánu pro bankovnictví, průzkum zaměřený na procesy náboru a získávání talentovaných zaměstnanců v rámci Spojeného království (UK) a průzkum zaměřený na procesy náboru a benefitní systémy v bankách České republiky.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses