CSR strategie jako součást marketingové komunikace - Pospíšilová, Lucie (2014)
Cílem této diplomové práce je navrhnout dlouhodobou lokální CSR strategii vybrané společnosti primárně zaměřenou na sociální pilíř a s důrazem na její komunikaci. Strategie společenské odpovědnosti je navržena na základě evaluace současných CSR aktivit, jednak z hlediska vhodnosti v rámci nového globálního CSR konceptu firmy a jednak z hlediska pohledu spotřebitelů a jejich vnímání značky vybrané firmy. Dále strategie vychází z lokálních tržních a sociálních specifik a obecných principů společenské odpovědnosti. Teoretická část shrnuje poznatky vztahující se k CSR konceptu, jeho vývoji a členění, zabývá se rolí CSR ve strategickém řízení podniku a v marketingové komunikaci a definuje měření efektivity CSR aktivit. Praktická část se věnuje rozboru CSR aktivit lokální pobočky vybrané společnosti, analyzuje danou problematiku s ohledem na konkurenční aktivity, dostupné studie a průzkumy a také výsledky vlastního průzkumu autorky.