Problémy konstrukce a praktického sestavení mezinárodního portfolia - Ibragimov, Artur (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou konstrukce a sestavování mezinárodního portfolia. Práce je rozdělená do tři části. V první kapitole jsou popsané základní myšlenky teorie portfolia a základní pojmy, které pomohou přiblížit danou problematiku. Dále se rozebírá teorie mezinárodního portfolia a vliv práce Bruno Solnika na teorii mezinárodního investování. V závěrečné části je zkonstruováno několik domácích a mezinárodních portfolií, kde za domácí ekonomiku se považuje ekonomika USA.